skip to Main Content

Kulturmøde mellem Cornerkunstnere i Farum

Kulturmøder
Danmark, Kina og Den Nære Orient

Lørdag d. 23. november- 11. januar
Galleriet og Ganggalleriet
Fernisering kl. 12.15

Obs
Foredrag – og Rundvisningsaften i ”Kulturmøder”
v/ Pontus Kjerrman d. 28. november kl 17:00 – 19:00
se mere her

Med udstillingen ”Kulturmøder” ønsker vi at vise, hvordan kulturpåvirkning kan afspejles i kunsten. Dels igennem kunstnernes gensidige påvirkning, men også de enkelte kunstneres inspiration i mødet med en fremmed kultur.
Igennem en årrække har den danske kunstnergruppe Corner samarbejdet med kinesiske kunstnere. Dette samarbejde bliver omdrejningspunktet i Furesø Kunstforening og Farum Kulturhus’ fælles satsning ”Kulturmøder”.

Medlemmerne af kunstnergruppen Corner Jens Bohr, Alba Enström, Lars Heiberg og Lars Ravn har alle været på flere studieophold i Kina, ligesom kinesiske kunstnere har været på besøg i Danmark. Blandt dem er den kinesiske kunstner Tong Wang, som i dag er medlem af Corner.
Tong Wang har opholdt sig i Sverige og i det øvrige Europa i tilstrækkelig mange år til at blive inspireret af den vestlige kunst og kultur. Den inspiration har han videreformidlet til sine kinesiske studerende, som deltager i studieophold på Kunstakademiet i København. Vi har inviteret Tong Wang og nogle af de studerende til også at udstille.

Cevdet Kocaman har tilbragt en del af sit liv i Danmark som tyrkisk kulturattache. Det har, i høj grad, været med til at præge hans kunstneriske uddannelse og inspiration i en retning hvor man eksempelvis kan se at motiverne kan være nordiske, men farveholdning og teknik bærer tydeligt præg af hans mellemøstlige baggrund.

Majid Hoseini kom til Danmark i 2011 som flygtning fra Iran med en fortid fyldt med minder, som ikke er lette at håndtere. Kunsten er hans måde at bearbejde en svær fortid. Tegningerne med kuglepen på avispapir er på vej til at blive Majid Hoseinis særlige signatur. I foråret 2019 deltog Majid Hoseini i tv-udsendelsen ”Danmarks Bedste Portrætmaler”.
Kulturmøder kunstforening3 web Kulturmøder kunstforening5 web

Back To Top