skip to Main Content

CORNER Udstillingen 2020

I weekenden 18. – 19. januar åbnede årets CORNER Udstilling på Sophienholm.

Udstillingen blev muliggjort ved velvillig støtte fra en række sponsorer.
Tak til Toyota Fonden, Augustinus Fonden, Frimodt-Heineke Fonden, Knud Højgaards Fond, 15 Juni Fonden, William Demant Fonden og Det Obelske Familiefond.
Tak, også til Corners Venner.

Det var med stor glæde, at vi kunne præsentere 8000 besøgende for et bredt udvalg af kunstværker.

Praktiske oplysninger
Udstillingsperiode 18. januar – 16. februar 2020.

Sophienholm
Nybrovej 401
2800 Lyngby
Tlf. 45 88 40 07

Corners salgsbord, på Staldloftet i den røde bygning.
Telefonen har åben i udstillingsperioden 23 10 41 65

Åbningstider
Tirsdag – søndag kl. 11 – 17. Mandag lukket.

Transport
Bus 191 Lyngby St. mod Sorgenfri.

Udstillere:
Martin Askholm, Elisabeth Bergsøe, Jens Bohr, Per Baagøe, Uffe Christoffersen, Mia Nelle Drøschler, Daniel Enkaoua, Alba Enström, Mogens Gissel, Claus Handgaard, Bente Hansen, Merete Hansen, Ole Prip Hansen, Finn Heiberg, Lars Heiberg, Tove Hummel, Elisa Jensen, Jacob Jørgensen,Jens-Peter Kellermann, Pontus Kjerrman, Kirsten Klein, Leif Madsen, Anne Marie Mejlholm, Anita Viola Nielsen, Egon Bjerg Nielsen, Hanne Sejrbo Nielsen, Mogens Nørgaard,Lars Ravn, Morten Skovmand, og Wang Tong.

Gæstekunstnere på Corner 2020.
Bianca Maria Barmen og Kunstnerduoen Randi og Katrine   Læs introduktion her.

Offentlige omvisninger
Søndag 26. januar kl. 15.00.
Søndag den 9. februar kl. 15.00

Corners Venner
Lodtrækning Fredag 24. januar kl. 15.00 på Staldloftet.
Omvisning for Corners Venner samme dag kl. 12.30.

Film på Corner
Fredag den 24. januar kl. 14.00 viser Jacob Jørgensen film om billedkunstner Mogens Gissel
Flere detaljer om filmen her

Musik på Corner
Lørdag 18. januar kl. 16.30 Rock koncert med Hola Ghost.
Søndag 19. januar kl. 16.00 Klassisk koncert.
Lørdag 8. februar kl. 15.00 Akustisk folkemusik med Josephine & The River Boys.

Flere detaljer om det klassiske musikprogrammet her

Gæstekunstnere på Corner 2020

Nedenfor uddrag af katalogintroduktion til gæstekunstnere.

VELKOMMEN TIL RANDI og KATRINE

Umiddelbart er der intet mystisk ved Randi og Katrines værker. Det kræver selvfølgelig at man accepterer udgangspunktet med at alt er levende og intelligent og har krav på respekt. Man må gerne gå ind i husene, man må gerne sidde inde samme rum som kæmpepapegøjerne. Man er faktisk hjertens velkommen, selv om man måske er en lilliput, selv om man er noget småkravl der tager alting alt for seriøst og laver alt for meget ballade. Husene er nok alvorlige og store og kan på den måde nok virke lidt truende. Men på den anden side ved man godt, når man færdes blandt dem, at det truende mere er som den flinke, men bestemte forældre eller bedstemor. Her fordres respekt og en rimelig opførsel, men hvis du kan leve op til det er havens uendelige dyb dit. Randi og Katrines værker trækker på samme eventyrlighed som Neil Gaimann og Miyazaki.

Det er ikke en nuttet verden, det er en meget alvorlig verden med en uendelig dybde, hvo man altid er mindre end det der sker. Man er skrøbelig og risikerer at komme i klemme mellem kæmperne. Alene deres størrelse gør det risikabelt. Ikke fordi de er ondsindede, som sagt, men når vi vimser rundt blandt dem som små selvoptagede og alvorlige dyr glemmer vi at vi vimser. Vores ærinder er måske ikke så vigtigt at andre skal vige for os.

Det er det der er grundelementerne i eventyret: alvor, skæbne og fare. Man fortæller ikke et eventyr uden at have noget på hjertet der er vigtigt. Der er en morale, ikke nødvendigvis en happy end. Det er ikke en blød bamse du kan knuge ind til dig i sikker forvisning om beskyttelse. Det er Rødhætte og ulven, Mester Jakel, Den store Bastian og den smålige og egoistiske bjørn Bamse. Du risikerer at blive krænket, tævet, spist og få stjålet dine småkager.

Det er værd at huske på når ens unger kravler rundt i et af deres huse eller hvis du sidder til møde sammen med deres kæmpepapegøjer.

Der er ikke noget der hedder gratis frokost. Alt kommer med en pris.

Christian Schmidt-Rasmussen

 

VELKOMMEN TIL BIANCA MARIA BARMEN

Det er en stor glæde at kunne byde Bianca Maria Barmen velkommen som gæst på Corner 2020.

Første gang jeg oplevede Biancas værker var på Brandts Klædefabrik for en del år siden. En stor udstilling, næsten udelukkende med hvide skulpturer i gips og bronze, hvide, patinerede, bemalede.

Poetisk livsnære i deres stille væren, eksisteren. Meditative og almen menneskelige, både dyr og mennesker. De er ikke sådan nogen der løber storskrydende afsted med benene på nakken for at revolutionere hele verden; eller skal vrides til det yderste for at opnå opmærksomhed.

De er der bare, ganske rolige og insisterende – ofte har de deres egen lille verden med sig – en firkant, en kugle, et lille hus eller en trappe. Et lille rum at udfolde sig i; i den ydre verden der altid omgiver et kunstværk. Der er mennesker, frøer, hunde, aber, hoveder og vækster. De erenestående i deres insisterende tilforladelighed, uimodståelige i deres egentlige stilhed.

De sidder meget tit ned og taler roligt med os – eller med hinanden – til os – måske om os! uskyldsrene gipsskulpturer; en ganske magisk verden åbnede sig. En verden jeg siden har oplevet hist og her, bl.a. også da Bianca var gæst på Corner for nogen år siden.

For nylig kørte jeg forbi Bianca Marias skulptur “Ramsa” foran et lidt futuristisk bankdomicil i Middelfart. Der sidder en mand, helt roligt, mellem nogen korte, runde, stumpe steler. Folk går forbi – måske mener den siddende ikke noget særligt om bankens glatte skarpe arkitektur, men så har han overfor en lille meget menneskelig cafe og en grønthandler. Det er nok til det bedre. Ret frem kan han se Lillebælt, som han sidder der med benene trukket op under sig.

Han havde lige den dag ryggen til et stort P-skilt på gul baggrund ”Vareindlevering til Algade 7-11”
Jeg ved ikke om han tager imod i dag …

Jeg glæder mig til at gense Bianca Maria Barmens værker i Cornersammenhæng på Sophienholm.

Jens Bohr

 

 

Back To Top