skip to Main Content

Leif Madsen

Om kunstneren
Leif Madsen er født i 1943 og autodidakt som kunstner. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1962 og har siden udstillet på bl.a. Charlottenborgs Forårsudstilling, Esbjerg Kunstmuseum, Vestsjællands Kunstmuseum, Ny Carlsberg Glyptotek, Rønnebæksholm, Lunds Konsthall, Galleri Passepartout og Galleri Asbæk.

Han har modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat (1971, 1974-76) samt Bendix Legat (1979). Leif Madsens værker er repræsenteret på Esbjerg Kunstmuseum, Nordjyllands Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum og Vestsjællands Kunstmuseum. Herudover har han bl.a. udført udsmykninger for Kildeskovshallen, Rigshospitalet, Danmarks Tekniske Universitet, DSB og Skov- og Naturstyrelsen. Leif Madsen har været medlem af Corner siden 2002.

Om kunsten
Leif Madsen er naturmaler. Han maler ude i det åbne, hvor han omsætter sine betragtninger til hyperrealistiske billeder, der inviterer på en rejse ind i den danske naturs underfulde lys og skønhed. En verden, hvor ro og nærvær folder sig ud som anemonerne på den første varme forårsdag.

I Leif Madsens motivverden skildres naturen for sin egen skyld. Det mangfoldige udvalg af æbleroser, valmuer, skræppeblade, tjørnekrat, kløvermarker, bøgeblade og træstammer peger alt sammen på den rigdom og frodighed, der eksisterer derude. Hans palet er derfor holdt i naturens egne, klare farver, ligesom han zoomer ind på de mange fine detaljer i bladenes strukturer eller trærøddernes snirklede forløb. Med brugen af nærbilledet og en ofte lav synsvinkel lades naturen i hans tolkninger med både kraft og mystik.

Ved siden af malerierne arbejder Leif Madsen med små bronzeskulpturer. Her er naturen først og fremmest primus motor for en række fantasifulde eksperimenter. Modsat malerierne er skulpturerne frie og fabulerende i udtryk. På legende vis bliver kogler, bark og blade forvandlet til fabeldyr, skovnisser og andre sære væsener. En ting har hans arbejde med de to medier dog tilfælles: en uomtvistelig glæde ved det skønne og forunderlige i livet.

Kilder:

Højsgaard, Mette: Leif Madsen. I: Weilbachs Kunstnerleksikon.

Rønnebæksholm: Leif Madsen – Ind i naturen. www.roennebaeksholm.dk/udstillinger/leif-madsen

Kragevigvej 19
4270 Præstø

Tlf.: 55 99 62 06 –
leifmadsen(at)leifmadsen.dk
www.leifmadsen.dk

Back To Top