skip to Main Content

Jens-Peter Kellermann

Om kunstneren
Jens-Peter Kellermann er født 1952 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1973-82). Siden 1983 har han været ansat som underviser på Danmarks Designskole.

Jens-Peter Kellermann har modtaget KEPrisen 1981 samt støtte og legater fra bl.a. Mogens Poulsens Mindelegat (1978), Astrid Noack Fonden (1980), Direktør J. P. Lunds Legat (1981), Viggo Jarls Legat (1982), Dansk Færøsk Kulturfond, Augustinusfonden, Ebba Celinders Legat (1998, 2003) og Henry Heerups legat. Han har solgt værker til Roskilde Højskole, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Rigshospitalet, Københavns Kommune Kulturfond samt til en række kommuner rundt om i landet. Han har desuden fremstillet monumenter, der bl.a. er placeret i Holsteinsborg og Torshavn. Jens-Peter Kellermann har været medlem af Corner siden 1992.

Om kunsten
I sit arbejde med den figurative skulptur giver Jens-Peter Kellermann form til drømme og mytestof. Med humor og vid har han skabt sit helt eget fantasifulde og underfundige univers, hvor han blander egne iagttagelser med mytologiske såvel som kunst- og kulturhistoriske motiver og skikkelser.

En af Jens-Peter Kellemanns hovedinspirationskilder er den bibelske fortælling om menneskets uddrivelse fra Paradiset. Den er sjældent det egentlige motiv, i stedet skildrer han konsekvensen af menneskets tabte uskyld. Hans værker udgør en perlerække af græske og nordiske gudinder, egyptiske sfinkser og helt almindelige mennesker, som på forskellig vis repræsenterer alt det, der fulgte med vækkelsen af den menneskelige bevidsthed såsom forfængelighed, indbildskhed, kærlighed og ømhed.

På udtrykssiden lader Jens-Peter Kellermann sig også inspirere af fortiden. Som de gamle egyptere anvender han forskelligartede materialer i den enkelte skulptur, hvilket giver hans figurer et råt og rustikt præg. For eksempel sætter han bronze og marmor sammen med skiffer og tegl, ligesom han til tider anvender readymades fra hverdagen som en kop eller en vaselinedåse. Det fremhæver både de forskellige materialers stoflige og farvemæssige kvaliteter og tilføjer samtidig værkerne en meget sanselig karakter.

Kilder:

Jørgensen, Tom: Jens-Peter Kellermann. http://netgalleri.dk/readarticle.php?article_id=5

Weilbachs Kunstnerleksikon; forfatter ukendt.

Boyesgade 11,st.th.
1622 København V
Tlf.: 33 24 20 92

Email: jpk@dkds.dk

Back To Top