skip to Main Content

Jacob Jørgensen

Om kunstneren
Jacob Jørgensen er født i 1951 og uddannet reklame- og filmfotograf samt filmproducer. Han stiftede i 1978 produktionsselskabet JJ Film, der er specialiseret i dokumentar- og portrætfilm indenfor kunst og kultur, men også i corporate-film til private virksomheder.

Han har udstillet på Silkeborg Bad, Udenrigsministeriet og Det Nationalhistoriske Museum. Jacob Jørgensen har modtaget støtte fra bl.a. Ny Carlsbergfondet, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Dansk Forskningsfond, Simon Spies Fonden, Velux Fonden og blev i 2010 han tildelt Dannebrogordenen. I 1995 producerer han ”Årstider i Kongehuset”, og det bliver starten på et mangeårigt samarbejde med Det Danske Kongehus. En lang række af hans produktioner er udgivet på dvd, og herudover har han bidraget med fotografier til flere bogudgivelser. Jacob Jørgensen har været medlem af Corner siden 2006.

Om kunsten

Som få herhjemme koncentrerer Jacob Jørgensen sig om filmmediets styrke som portrætkunst. Den ligger ikke mindst i de levende billeders evne til at gengive den portrætteredes fysiognomi, talemåde, gestik og miljø. Filmene er bygget op omkring en uformel samtaleform og giver samtidig indblik i de skildrede personers nære liv. Som tilskuer mærker man hans egen lyst til at vide mere om specielt dette menneske, og den finesse gør hans filmportrætter særligt fængende som dokumentation.

For at nå ind i kernen af den kunstneriske skaben tilbringer Jacob Jørgensen meget tid sammen med filmenes hovedpersoner både før og under optagelserne. Gennem udvalgte citater fra samtalen og musikvalg skaber han fyldestgørende portrætter, hvor modellerne får mulighed for at meddele til os, hvad de bærer på af tanker og ideer. Jacob Jørgensens filmportrætter er gennem årene blevet set af mange på kunstudstillinger og i tv og er i høj grad med til at udvide vores oplevelse af de pågældende kunstneres univers og værker.

Kilder:

Jørgensen, Jacob. I: Corner 2010, katalog.

Jacob Jørgensen Film
Mosedalsvej 5,
2500 Valby
Tlf: 26 74 32 00

jacob@jjfilm.dk
www.jjfilm.dk

Back To Top