skip to Main Content

Hanne Sejrbo Nielsen

Om kunstneren
Hanne Sejrbo Nielsen er født i 1950 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1970-77). Hun debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1973 og har siden udstillet på bl.a. Århus Kunstbygning, Kunsthallen Nikolaj, Ribe Kunstmuseum, Holstebro Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Janusbygningen, Clausen Kunsthandel samt på flere grafikbiennaler i udlandet, Færøernes Kunstmuseum, Tórshavn, og Ljungbergmuseet, Sverige.
Hun har modtaget en lang række legater og fondsmidler, herunder Henry Heerups legat (1978, 1995), Statens Kunstfonds arbejdslegat (1982, 1991), Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond (1986,1990) Landskabsmaleren C. Godtfredsens Legat (1990) og Anne Marie Telmanyis Legat (2002). Hanne Sejrbo Nielsen er repræsenteret i flere museer og samlinger, heriblandt Ny Carlsbergfondet, Malmö Museet, Vejle Kunstmuseum, Holstebro Kunstmuseum og Kobberstiksamlingen. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet og Corner.
Om kunsten
I sin kunst omsætter Hanne Sejrbo Nilsen konkrete iagttagelser til lysfyldte studier af virkeligheden. Hun har arbejdet med både grafik, maleri og tegning, men akvarellen har i mange år været hendes foretrukne medium. Måske fordi den stimulerer den afklarede ro og lethed, som kendetegner hendes billeder.
Motivisk kredser Hanne Sejrbo Nielsen om den verden, der ligger lige foran hende. Hun er især optaget af landskabet og opstillingen, ligesom et kig ud i haven gennem vinduet eller et hjørne af stuen også finder vej ind i hendes værker. Med få midler og en sikker fornemmelse for farve og flade fremhæver hun dynamikken mellem elementerne i de tilsyneladende undseelige virkelighedsudsnit, så selv de mest almindelige ting som en byggeklods eller en saks fremstår som både indtagende og betydningsfulde genstande.
De nærmest meditative kvaliteter i Hanne Sejrbos enkle og atmosfærefyldte akvareller opstår ikke mindst i de fintregistrerende skildringer af samspillet mellem rum og lys. Det får motiverne til på én gang at fremstå både klare og gennemskinneligt sarte som smukke syner. Hendes billeder rækker derfor ud over den naturtro gengivelse af det sete og blander sig med drømmen i et sammenfattet og helhedsskabende syn.
Kilder:
Mathiesen, Eske K.: Landskabet, haven og rummet. Katalog, 2008.
Møller, Dorthe Falcon: Hanne Sejrbo Nielsen. I: Weilbachs Kunstnerleksikon.

Fredericiagade 82, 4.th.
1310 København K
Tlf.: 33 13 46 57
hanne50nielsen@gmail.com

Back To Top