skip to Main Content

Bente Hansen

Om kunstneren
Bente Hansen er født i 1942 og uddannet på Danmarks Designskole 1960-64. Hun debuterede med en udstilling på Bing & Grøndahl i 1967 og har siden udstillet på bl.a. Charlottenborgs Efterårsudstilling, Den Frie Udstillingsbygning, Kunstindustrimuseet og Den Kgl. Porcelænsfabrik samt i udlandet på Victoria & Albert, England, Scottish Gallery, Skotland, Singer Museum, Holland samt på Museum für Kunst und Gewerbe i Tyskland.

Hun har modtaget flere legater og priser, hvoraf kan nævnes Bing & Grøndahls Jubilæumslegat (1969), Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (1985), Kunsthåndværkerrådets Årspris (1990), Estlands Kulturpris (1991), Thorvald Bindesbøll Medaljen (1997) samt Anne Marie Telmanyis Legat (2007). Bente Hansen er repræsenteret i museer og samlinger verden over, heriblandt Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond, Kunstindustrimuseet, Nationalmuseum Stockholm, Victoria & Albert og The Palmer Museum i USA. Hun har været medlem af Corner siden 2000.

Om kunsten
Keramikeren Bente Hansen har haft eget værksted siden 1968 og repræsenterer dansk keramisk kunsthåndværk i dens mest eksperimenterende fremtræden. Med sit enkle og raffinerede formsprog aflokker hun keramikken stadig nye former.

I mange år arbejdede hun næsten udelukkende med det saltglaserede stentøj, robuste cylinderforme, kander og relieffer, alt sammen funktionelle brugsgenstande. Senest har Bente Hansen tilegnet sig en større skulpturel frihed, der samtidig rummer selve basen af det keramiske håndværks funktion. Hun kan som ingen anden kombinere det funktionelle med den fri form i et spil mellem den indre og den ydre form.

Bente Hansen eksperimenterer med brændinger og glasurdækkets tykkelse. Det stramme sprog og tætheden i glasuren tvinger én til at se koncentreret på både leret som materiale og dets plastiske funktion, ligesom hun med en enestående fornemmelse for form får skarpt og rundet til at gå op i en højere enhed. For øjnene af én sker der så, i en glidende bevægelse, en ophævelse af begge elementer, der erstattes af noget helt tredje, et smil over denne suveræne leg med materialer.

Kilder:
Palsby, Ole og Thyssen, Ole: Indhold. Katalog, 2001.

Brigadevej 1, 3. tv.
2300 København S

Værksted: Sturlasgade 14 S,
2300 København S

Mobil: 22 12 52 22 – Email: bentevitahansen@gmail.com
www.bentehansen.dk

Back To Top