skip to Main Content

Anne Marie Mejlholm

Om kunstneren
Anne Marie Mejlholm er født i 1941 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1973-80). Hun debuterede i 1977 på Kunstnernes Efterårsudstilling og har herefter udstillet på bl.a. Kunsthallen Nikolaj, Charlottenborg, Kastrupgårdsamlingen, Hjørring Kunstmuseum samt i udlandet på Grafikbiennalen i Krakow, Nordisk Grafikunion og Kunstakademiet i Houhot, Indre Mongoliet.

Hun har modtaget en række priser og legater blandt andet Henry Heerups legat (1978, 1992), Georg Jensens Sølvkunstnerpris (1980), Ole Haslunds Kunstnerlegat (1993), Ebba Celinders Legat, Anne Marie Telmanyis Legat (1993) og Akademiraadets legater (2007). Anne Marie Mejlholm har udsmykket IC3 tog for DSB og solgt til Kastrupgårdsamlingen, Trapholt, Hjørring Kunstmuseum, Københavns Kulturfond og Statens Kunstfond. Hun har været medlem af Corner siden 1989.

Om kunsten
Myter, natur og fjerne himmelstrøg udgør kernen i Anne Marie Mejlholms grafiske billedverden. Hun lader sig navnlig inspirere af verdens ældste civilisationer, og på baggrund af rejser til blandt andet Egypten har hun skabt sit helt eget stemningsfulde og poetiske udtryk.

Anne Marie Mejlholm arbejder med både maleri, akvarel og skulptur, men hendes foretrukne udtryksform er det farvebelagte træsnit. En teknik, som understøtter den karakteristiske fladebetonede opbygninger i hendes værker. Motiverne står som ridset ind i papiret med deres klare, silhouet-agtige karakter, og i et ornamenteret og dekorativt formsprog omsætter hun de mange rejseoplevelser til farverige billedfabler.

I ørkenlandskaber med palmeomkransede oaser eller ved frodige flodbredder gengiver Anne Marie Mejlholm ofte dagligdagen og det eksotiske dyreliv i de varme lande. Okser, kameler og papegøjer kombineres med mennesker, guder og skrifttegn i stemningsfulde og rytmiske forløb hen over billedfladen. Frem af papiret træder en harmonisk og til tider magisk verden, hvor fortid og nutid ligesom menneske og natur er gensidigt forbundne.

Kilder:

Olesen, Lene: Anne Marie Mejlholm. I: Weilbachs Kunstnerleksikon.

Gothersgade 143,2.
1123 København K

Tlf.: 42 27 77 41
annemariemejlholm@hotmail.com
Atelier dagligt efter aftale

Back To Top